Kolbászfalu program indul Békéscsabán

  Kolbászfalu program indul Békéscsabán

  Indulhat a Kolbászfalu program Békéscsabán, miután a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program keretéből finanszírozott CsabaPark elnevezésű projekt 1,24 milliárd forint uniós támogatásban részesül. Az erről szóló szerződést a vidékfejlesztési miniszter múlt pénteken jelentette be sajtótájékoztatón Békéscsabán.

  Fazekas Sándor kiemelte: Békéscsaba a magyarországi kézműves élelmiszer-előállítás minta települése. A városban és környékén 150 kézműves kolbászkészítő dolgozik, az alapanyagot termelőkkel együtt az ágazat több ember számára nyújt megélhetést, mint egy ipari nagyüzem. Békéscsaba a kézműves gasztronómiai hagyományok fellegvára, a csabai kolbász elismert termék, a hozzákapcsolódó kolbászfesztivál nemzetközi turisztikai vonzerővel rendelkezik – magyarázta Fazekas Sándor.

  A CsabaPark projektet a város önerő nélkül, uniós és állami támogatásból valósítja meg – mondta Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere. Hozzátette: a közbeszerzési eljárás hamarosan elkezdődik, a tervek szerint 2013. április közepéig kötik meg a szerződést a kivitelezővel, és 2014. áprilisban vehetik birtokba a csabaiak az épületkomplexumot.

  A beruházás keretében utak és parkolók létesülnek. Épül egy 1500 négyzetméteres "kolbászudvar-látogatóközpont", a turisták interaktív programok segítségével is részesei lehetnek egy hagyományos, falusi disznóvágásnak és kolbászkészítésnek, fogyaszthatnak és vásárolhatnak a termékekből, és megismerhetik a kolbászkészítés történetét. A területen épül egy 2800 négyzetméteres fesztiválcsarnok, a gyerekeknek egy 2500 négyzetméteres tematikus park Óriások konyhája néven.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!