Drágállják a légitársaságok Ferihegy árait

  Drágállják a légitársaságok Ferihegy árait

  Tizenkét légitársaság fordult levélben a Budapest Airport (BA) vezérigazgatójához, az új reptéri díjszabás miatt - írta a hvg.hu portál a Turizmus Panoráma Bulletinre hivatkozva.

  Az aláírók között van az Air France-KLM, az Alitalia, az Aviareps Kft., a British Airways, a Brussels Airlines, a Chapman Freeborn Air Market Kft., a LOT Polish Airlines, a Qatar Airways, a Swiss International Airlines, a TAROM, a Travel Service és a Turkish Airlines is.

  A levélírók a jelenlegi helyzetben úgy érzik, semmilyen mozgásterük nincs az árakkal kapcsolatosan.

  "A levelet megkaptuk, az abban leírtakat tanulmányozzuk és mérlegeljük, arra készül a megfelelő szakmai válasz" - mondta a reptér kommunikációs igazgatója a szaklapnak.

  Hozzátette, nyilvánvalóan tarthatatlan helyzet, hogy a Malév-csőd által okozott károkat, veszteségeket vagy az önkormányzat által 330 százalékkal megemelt telekadó pénzügyi következményeit egyedül a Budapest Airport viselje.

  A tiltakozást a Ryanair kezdte múlt csütörtökön. Michael O'Leary, a diszkont légitársaság vezérigazgatója budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a repülőtér árai miatt 40 százalékkal csökkenti budapesti járatait január 10-től.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!