Lezárják a Colosseum körüli járdákat

  Lezárják a Colosseum körüli járdákat

  Lezárják a Colosseumot övező járdarészt - döntött Róma főpolgámestere. A málladozó ókori műemlék falait a turistáktól és az utcai árusoktól is védeni akarják. Vasoszlopokkal és az oszlopok közötti lánccal vesszük körbe a Colosseumot. Áthatolhatatlan védelmi sávval övezzük - jelentette be Federica Galloni, Lazio tartomány műemlékvédelmi felelőse a római főpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

  A Krisztus utáni 80-ban megnyitott Flavius-amfiteátrumot a mai bejáratához közelebbi felén - a külső falaktól számított - tizenöt méter széles távolságban zárják körbe. A Colosseum ellipszisének másik felén hat-nyolc méter szélességben helyezik el a láncot. Az intézkedések nem fogják megnehezíteni a Colosseumba való bejutást.

  "Biztonsági okokból van szükség a láncra. A Colosseum nem örökéletű. Folyamatosan veszíti darabjait, mostantól azonban a legkisebb kő sem hullhat senki fejére" - hangoztatta Mariarosaria Barbera, az olasz főváros régészeti kincseit felügyelő biztos. A védelmi sáv azt is megakadályozza, hogy a turisták megközelítsék, megérintsék és telefirkálják az ódon falakat.

  A műemlék lezárása rendet vág a Colosseumot körüli téren is, távol tartva a szuvenírárusok áradatát - írták a szerdai római lapok. A Colosseum helyreállítása a tervek szerint decemberben kezdődik. A huszonnégymillió eurós restaurálást a cipőgyáros Diego Della Valle vezette vállalkozói csoport finanszírozza.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!