Sztrájkot tervez a spanyol Iberia

  Sztrájkot tervez a spanyol Iberia

  A karácsony előtti időszakra időzít sztrájkot a tetemes veszteséggel küszködő, jelentős leépítésre készülő Iberia légi és földi személyzete. A szakszervezet december 14. és 21. között tervezi a munkabeszüntetést, a konkrét időpontot csütörtökön fogják hivatalosan közölni.

  A brit IAG érdekeltségébe tartozó Iberiánál az anyavállalat húszezer dolgozóból mintegy 4500-nak tervezi megszüntetni a munkaviszonyát. A társaság a tetemes veszteség miatt csökkenti flottáját, járatokat szüntet meg, és csak a nyereséges útvonalakra koncentrál.

  Az IAG - amelyhez az Iberia mellett a British Airways is tartozik - 202 millió euró veszteséget könyvelt el a szeptemberrel végződött harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 267 millió euró profitot követően, elsősorban az üzemanyagköltségek emelkedése miatt. Eközben a bevétel 13 százalékkal 5 milliárd euróra nőtt. A működési eredmény 363 millió euróról 270 millióra apadt. Az első kilenc hónapban 39 millió euró volt a hiány, egy évvel korábban még 338 millió euró profitja volt az IAG-nek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!