A budapesti szállodák árai emelkedtek a legtöbbet Európában

  A budapesti szállodák árai emelkedtek a legtöbbet Európában

  Kiadta az STR Global a világ szállodáinak októberi teljesítményét elemző statisztikáját, amelyből kiderül, fővárosunk szállodáinak átlagára tavalyhoz képest kiugróan nőtt az elmúlt hónapban – írja a Turizmusonline.hu.

  Az európai szállodai piacról általánosságban elmondható, hogy szinte minden régióban emelkedtek az átlagárak októberben, euróban átlagosan 6,1 és 5,3 százalék közötti volt a növekedés az egyes városokban. Az árak növekedése főként az erős európai keresletnek köszönhető, ez megmutatkozik a magas foglaltságban is, ami október hónapban még tovább nőtt, a tavalyi azonos hónaphoz képest 1,4%-kal, az év elejétől októberig tartó időszak növekedése pedig 0,9%-os volt.

  A foglaltságban a legnagyobb növekedést Pozsony érte el, 15%-kal 60,6%-ra nőtt az elmúlt hónapban. A foglaltság növekedésének üteme Zürichben 11,3%-os volt, a svájci városban a szállodák az időszakban 75,6%-os töltéssel üzemeltek. A kihasználtság Portugáliában ugyan visszaesett (6,7%) tavaly októberhez képest, azonban nem panaszkodhatnak a lisszaboni szállodák, hiszen így is magas, 73,7%-os töltéssel működtek.

  Két európai piacon volt 15% feletti növekedés a szállodai átlagárakban tavaly októberhez képest, az egyik Budapest, a másik Párizs volt. Budapesten 15,2%-kal 75,28 euróra javultak a szállodák átlagárai az elmúlt hónapban, míg Párizsban 15,1%-kal 287,41 euróra emelkedtek az árak. A szállodai átlagárak legnagyobb mértékben Athénban (-9,8%-kal 100,38 euróra) és Vilniusban (-9,5%-kal 48,80 euróra) csökkentek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!