A szurikáták a bécsi állatkert sztárjai

  A szurikáták a bécsi állatkert sztárjai

  Több mint egy hónapon át szavazhattak a kedvenc állatukra a Schönbrunni Állatkert látogatói. Az első helyen a szurikáták végeztek, őket a vörös pandák és a tigrisek követik.

  A Schönbrunni Állatkert az Állatvédelmi Világnapon, október 4-én hirdette meg a versenyt, amelyben harminc, az örökbefogadójuk által benevezett állatfajra lehetett szavazni. A mezőnyben így a nagy esélyesek, az elefántok, gepárdok és pandák mellett éppúgy megtalálhatók voltak a repülőkutyák, a gyűrűsfarkú makik vagy a szurikáták, mint a krokodilok vagy a tapírok.

  A közönségkedvenc címet végül a szurikáták nyerték el 15,8 százalékkal, akiket a vörös pandák (11%) és a tigrisek (10,2%) követnek a dobogón, írja a Compress hírügynökség. Az első tíz helyezett közé bekerültek még az óriáspandák, az elefántok, a fókák, a pingvinek, a farkasok, a hangyászok és a gyűrűsfarkú makik is.

  Az állatkert igazgatója, Dagmar Schratter nagyon is érthetőnek tartja, hogy a virgonc kis állatok miért lopták be magukat ennyire a látogatók szívébe: „A szurikátáknál mindig történik valami, ráadásul idén kétszer is születtek kölykeik. A picik pedig ellenállhatatlanul édesek, ahogy egymással játszanak, a homokban ásnak vagy a hátsó lábaikon állva terepszemlét tartanak" - mondja.

  Hasonló szavazást utoljára 2001-ben tartottak, akkor az elefántok győztek nagy fölénnyel. A most meghirdetett verseny során az állatkertben vagy interneten lehetett szavazni.

  A top 10 lista:

  Szurikáta 15,8%

  Vörös panda 11,0%

  Tigris 10,2%

  Óriáspanda 7,7%

  Elefánt 6,0%

  Fóka 4,9%

  Pingvin 4,8%

  Hangyász 3,8%

  Gyűrűsfarkú maki 3,6%

  Koala 3,3%

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!