A BBC2 utazási sorozatában szerepel Budapest

A BBC2 utazási sorozatában szerepel Budapest

Michael Portillo műsorvezető, hóna alatt a George Bradshaw 1913-ban kiadott európai vasúti útikönyvével fedezi fel Európa nagyobb útvonalait öt epizódból álló utazási sorozatában. A BBC2 Great Continental Railway Journeys című sorozatának második részében az egykori osztrák-magyar monarchia területén vezet keresztül az útja, melynek első állomása Budapest.

A stáb a Nyugati pályaudvarra érkezik meg, amiről megtudhatjuk, hogy a híres párizsi szimbólumot is tervező Gustave Eiffel tervei alapján készült. Innen az útjuk a budai Várba vezet, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra és többek között a Lánchídra is, amelynek tervei Londonból származnak. Rávilágít továbbá arra, hogy a híd munkálatai a brit származású Clark Ádám nevéhez kötődnek, akiről megtudhatjuk, hogyan vált magyar nemzeti hőssé, mikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején megvédte az osztrákok felrobbantási szándékától az akkor elkészült hidat.

A következőkben bemutatja a Parlamentet, melynek tervei a londoni parlament mintájára készültek, elkísérhetjük a műsorvezetőt a Vásárcsarnokba, ahol megkóstolja a lángost, majd a londoni metró után Európában másodikként elkészült földalattival egészen a Városligetig követhetjük, hogy megismerjük a Széchenyi fürdő meleg termálvizének jótékony hatásait és az igazi kikapcsolódást egy hosszú városnéző nap után – írja a Magyar Turizmus Zrt. hírlevelében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek