Újra hotel lesz a gyulai Komló Szállóból

  Újra hotel lesz a gyulai Komló Szállóból

  Visszanyeri eredeti funkcióját Gyula száz éves szállodája, a patinás Komló Szálló, miután a belvárosi épület felújítására és környezetének korszerűsítésére a tulajdonos Gyula Komló Kft. 422,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv szálláshelyek fejlesztésére fordítható EU támogatási keretéből - tájékoztatta az MTI-t a társaság tulajdonosa.

  Rapport István elmondta: a beruházás összes költsége 602 millió forint lesz. A kivitelezés 2013 januárban indul, az 1913-ban épült szálloda száz éves évfordulóján, a tervek szerint a munkálatok 2013 december végére fejeződnek be.

  A városképi szempontból meghatározó épületben lassan két évtizede nem üzemel a szálloda, a földszinti részben kereskedelmi üzletek működtek. Az épületet a közelmúltban megvásárolt vállalkozás vezetője elmondta, hogy a Komló Szálló Gyula legnagyobb középülete volt, ahol a levéltári kutatások szerint vendég volt Bartók Béla, Kodály Zoltán és a századfordulón József főherceg is megszállt a hotelben.

  A beruházás során a műemléki épület visszanyeri eredeti funkcióját és arculatát, kétcsillagos szállodaként üzemel majd. A projekt keretében 34 szobát létesül, ebből 14 lakosztály, a férőhelyek száma összesen 102 lesz. Az épületben helyet kap egy wellness részleg, a galériás étterem és kávézó is régi pompájában várja majd a vendégeket. A szálloda felújításával egy időben elbontják a funkció nélküli toldaléképületeket, helyükön park épül, parkolókkal. A projekt keretében 11 új munkahely létesül, a tulajdonos az első időszakban 55 százalékos szállodai kihasználtsággal számol.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!