Rekordot döntött a szegedi Munkácsy-tárlat

  Rekordot döntött a szegedi Munkácsy-tárlat

  Eddig több mint 42 ezren látták a júniusban megnyitott Aranyecset - Munkácsy Szegeden című tárlatot a Móra Ferenc Múzeumban. A kiállítás ezzel megdöntötte a szegedi közgyűjtemény látogatói rekordját. A múzeum az elmúlt években több nagy sikerű kiállítást rendezett, amelyek a dél-alföldi régió kiemelt kulturális eseményeivé váltak. Salvador Dalí, illetve Csontváry Kosztka Tivadar műveit megelőzve a rekordot korábban a 2006-os Munkácsy-tárlat tartotta 42 ezres látogatottsággal.

  A december 16-ig látogatható Aranyecset című kiállítás kedden újabb alkotásokkal bővült, a Krisztus-trilógia két festménye, a Golgota és a Krisztus Pilátus előtt feles méretű redukciójával. Fogas Ottó múzeumigazgató elmondta, hogy a festmények kisebb, de az eredeteivel kompozíciójában megegyező változatait azért készítette a művész, mert azokat könnyebb volt szállítani és bemutatni Európa-szerte. A redukciókat a Magyar Nemzeti Galéria kölcsönözte a Móra Ferenc Múzeumnak.

  Az Aranyecset - Munkácsy Szegeden című kiállításon az egyik leghíresebb magyar festő mintegy félszáz - döntően Pákh Imre gyűjteményéből származó - alkotását láthatja a közönség. A válogatásban több olyan is szerepel, amelyet korábban még nem mutattak be Magyarországon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!