Liba, bor és Rúzsa Magdi a Gellértben

Liba, bor és Rúzsa Magdi a Gellértben

Idén koncertek és előadások is lesznek a Gellért Hotelben, a november 9. és 11. között tartandó Márton napi Borfesztiválon. A háromnapos eseményen a hagyományos Márton napi libaételek mellett a mangalica is előkerül.

 

Mangalicareceptek és gasztro fejtágítás

A kiállítók közt lesz a Mangalica és Társai Húspatika, valamint bemutatják az ország top 25 séfjének receptjeit felvonultató mangalica receptkönyvet, de készülnek kézműves sajtokkal, prémium pálinkákkal is. Az esemény ideje alatt a szálloda összes termét egybe nyitják, valamint a Fürdőcsarnok is nyitva lesz, ahol a koncertek, előadások is zajlanak.

A fesztiválon étel- és borkóstoló lesz mintegy 100 kiállító standjánál, valamint 5 fogásos, ültetett borvacsora a Gellért Sörözőben, ahol liba és mangalica ételekre hangolva két borvidék éttermének, a pannonhalmi Viator Apátsági Étterem és Borbárnak, valamint az egri Imola udvarháznak a borai szerepelnek.

A gasztro előadások vendégei többek közt Mautner Zsófia gasztroblogger, Alkonyi László borszakíró, Tóth Péter, a Mangalica Szövetség elnöke, Váncsa István publicista, Szántó Andrá gasztronómus és Cirill Atya – a Pannonhalmi Főapátság perjele. Esténként három koncert lesz a Fürdőcsarnokban, pénteken a Kesh, a Balkan Fanatik, és Rúzsa Magdi lép fel, szombaton pedig Tóth Vera és Jamie Winchester, a Besh o droM, és Lajkó Félix.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek