Megjöttek a vadludak Tatára

  Alig egy héttel a lehalászást követően megjelentek az első vadludak a tatai Öreg-tavon. A vadludak tiszteletére minden évben megrendezett országos természetvédelmi fesztivál, a Tatai Vadlúd Sokadalom idén november 23-ától várja az érdeklődőket.

  A Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület madarászai a tavon már több ezer példányt számoltak össze az eurázsiai tundrák vidékéről tatai pihenőhelyükre érkező vadludakból. A természetvédők a madarak között két apácaludat is megfigyeltek. A Jeges-tenger és az Atlanti-óceán északi vizein élő madarak jellegzetes fekete-fehér tollazatukról kapták a nevüket. A Kárpát-medencében ritka faj hazánkban alkalmi vendég, de a tatai Öreg-tavon minden szezonban látható.

  Egyes őszvégi vagy téli napokon akár negyven-ötvenezer vízimadár is megpihenhet a tatai tavon. A Vadlúd Sokadalom a magyarországi madármegfigyelők egyik legrangosabb vetélkedője, egész napos versenyen mérik össze tudásukat, kitartásukat. A rendezvény részletes programja a www.vadludsokaladom.hu oldalon található meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!