Nyereséges az Austrian Airlines

  Nyereséges az Austrian Airlines

  Nyereséges az Austrian Airlines (AUA) az első háromnegyed évben a cég szerdai közlése szerint. Éves szinten azonban továbbra is veszteséget várnak a Lufthansa osztrák leányvállalatánál. Az év első kilenc hónapjában 5,9 millió euró működési eredményt ért el a légitársaság a múlt év azonos időszakában elszenvedett 31,5 millió euró veszteséggel szemben.

  A harmadik negyedévben 61,1 millió euró egyszeri hatásoktól megtisztított üzemi eredményt ért el az AUA. A szeptemberi pozitív üzemi eredményt a kollektív szerződések átalakításával elért egyszeri hatásra vezeti vissza az AUA. Éves szinten az egyszeri hatástól megtisztított eredmény várhatóan negatív lesz a nyárinál gyengébb téli utasforgalom miatt. Az igazi fordulópontot 2013-ra várja a cég.

  Az utasszám 2,1 százalékkal 8,8 millióra, a bevétel 6,4 százalékkal 1648 millió euróra emelkedett a múlt év első három negyedéhez viszonyítva. Az AUA 220 millió eurós szanálási programot hajtott végre, amelynek központi eleme a kollektív szerződések és ezzel a vállalati nyugdíjjárulékok rendszerének átalakítása volt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!