Változik a vasúti menetrend a hosszú hétvégén

Változik a vasúti menetrend a hosszú hétvégén

Szerdától szombatig változik a vonatok közlekedési rendje – vasárnap mentesítő vonat indul Győrből és Debrecenből Budapestre – írja a Turizmusonline.hu. A kegyeleti ünnep és a munkarendváltozás várható utasforgalmához igazodva változik holnaptól a vonatok közlekedési rendje, így október 31-én, szerdán pénteki, november 1-jén, csütörtökön szombati, november 2-án, pénteken és 3-án, szombaton ünnepnapi menetrend lesz érvényben. November 4-én, vasárnap már a megszokott, vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Jelentősen megnövekvő utasforgalomra számít a vasúttársaság vasárnap Győr és Debrecen felől a főváros irányába, így november 4-én, délután mindkét városból mentesítő vonat is indul Budapestre. Győrből 16:42 perckor Tatabányán és Kelenföldön át a Déli pályaudvarra, Debrecenből pedig 16:34 perckor a Nyugati pályaudvarra. A komfortos utazás érdekében érdemes a mentesítő vonatokat is igénybe venni.

A kényelmesebb utazás érdekében a vonatok szerelvényei plusz kocsikkal megerősítve közlekednek, az összes rendelkezésre álló, üzemképes jármű felhasználásával. A négy nap alatt utazni szándékozóknak javasolja a vasúttársaság – a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében – hogy a menetjegyeket váltsák meg elővételben, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás lehetőségét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek