Több tucat magyar ragadt az USA-ban Sandy miatt

Több tucat magyar utas ragadt az Egyesült Államok északkeleti partvidékén lévő reptereken a rendkívüli erősségű Sandy vihar miatt. A pelikan.hu további több tucat ügyfelet regisztrált, akik a napokban repültek volna az államok lezárt reptereire. A törölt járatokat a légitársaságok díjmentesen átfoglalják. Minden magyar utas segítséget és tájékoztatást kérhet a pelikan.hu ügyfélszolgálatán – tudtuk meg a repülőjegyek értékesítésével foglalkozó oldal munkatársaitól.

Minden magyar utasnak, akik a napokban indultak volna valamely lezárt reptér felé s a járatuk törölve lett, lehetősége van ingyenesen átfoglalni repjegyét valamely alternatív járatra, melyet a légitársaság felkínál. Még számos időponton vannak szabad helyek a járatokon. Mivel azonban a járatokat csak az indulás napján törlik, nem tudják teljes bizonyossággal megmondani mikor indul újra a légiközlekedés. Minden a szélerősségtől függ. Azok, akik nem szeretnének elutazni és járatuk törölve lett, teljes jegyárvisszatérítést kérhetnek.

Sajnos azok, akik az USA-ban rekedtek, nem igényelhetik vissza a légitársaságtól a szállásköltségeiket, mivel a járattörlés nem a légitársaság hibájából adódott. A légitársaság csak technikai hiba miatti járattörlés esetén köteles szállást biztosítani utasainak. A pórul jártaknak ezért jó tudniuk, hogy New York reptér közeli hotelei olcsóbbak, mint a városban lévők. A repjegy teljes árának visszaigénylése pedig az utasoknak ebben az esetben is jogában áll. Ha az utas a kiutat már lerepülte, részleges visszatérítésre jogosult.

A pelikan.hu minden ügyfelének, melyek a Sandy vihar miatt az államokban tovább maradtak mint tervezték, segítséget nyújt a repülőjegy átírásában. Azon utasoknak, akik nem a társaságon keresztül vették repülőjegyüket, nem áll módunkban repülőjegyüket átírni, de szívesen nyújtunk nekik ingyenes tájékoztatást és segítséget a további lépésekhez, mivel a légitársaságok vonalai túlterheltek. Minden utas tehát segítséget kaphat a pelikan.hu ügyfélszolgálatán a 06 1 999 5657-es számon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek