Négy vonatot érint az óraátállítás

Négy vonatot érint az óraátállítás

A nyári időszámítást a vonatkozó kormányrendelet értelmében október utolsó vasárnapjának hajnaláig kell alkalmazni, így szombatról vasárnapra virradóan az órákat három óráról kettőre kell állítani. A vonatok menetrendje emiatt nem módosul, azonban a hajnali időszakban induló, és úton lévő vonatok közlekedési rendjét érinti a változás – írja a Turizmusonline.hu.

 

Belföldi vonatközlekedés:

 

  • A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza vasútvonalon a Debrecenből Budapestre, 2:37-kor induló sebesvonat megvárja a téli időszámítás szerinti indulási időt.
  • A Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vasútvonalon a 2:46-kor, Lajosmizséről Budapestre induló személyvonat megvárja a téli időszámítás szerinti indulási időt.

 

Nemzetközi vonatközlekedés:

 

  • A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vasútvonalon a MUNTENIA nemzetközi gyorsvonat a téli időszámítás szerint indul Lőkösházáról 3:15-kor. A vonat Lőkösházán várja meg a téli időszámítás szerinti indulási idejét.
  • A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vasútvonalon a BEOGRAD nemzetközi gyorsvonat Kelebián várja meg a téli időszámítás szerinti indulási idejét, és 3:21-kor indul.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek