Tömeget várnak a hétvégi Tisza-tavi Madaras Fesztiválra

  Az új helyszíneknek és látnivalóknak, valamint a kellemes időt ígérő meteorológiai előrejelzéseknek köszönhetően az eddigi látogatószám többszörösére számítanak az idei Tisza-tavi Madaras Fesztivál szervezői a hétvégén - közölte a Magyar Turizmus Zrt. Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője, egyben a program társszervezője csütörtökön az MTI-vel.

  Molnár Anita elmondta: a szombaton és vasárnap azonos programkínálatot felvonultató kétnapos esemény idén ötödik alkalommal várja az érdeklődőket. Az eddigi, átlagosan félezer vendéggel szemben azonban ezúttal 3-4 ezer látogatóra számítanak – tette hozzá.

  Idén az Európai Unió Édenből Édenbe projektje keretében a rendezvény alkalmából az Alföld két természeti kincse, a Tisza-tó és a Hortobágy összekapcsolódik. Mindkét helyszínen az őszi táj, ezen belül is a madárvonulás köré szerveződnek a programok.

  A látnivalók Tisza-tavi kiindulópontja ezúttal is Poroszló lesz, ahol azonban már az új Ökocentrum ad otthont a programok zömének. Itt egyebek mellett solymászbemutató, pelikán- és kormoránetetés, a víztározó távcsöves megfigyelése, valamint madaras témájú kirakodóvásár kínál kikapcsolódást minden korosztálynak.

  Emellett komoly népszerűségre számíthat a vízitúrával egybekötött családi csónakos madarászjáték is, melynek során testközelből csodálhatják meg az érdeklődők a Tisza-tó vízi világát.

  A Hortobágyon eközben pusztai fogatozás, állatparki és halastavi séta, "pusztaszafari", halastavi kisvasutazás és daruvonulás-néző vezetett túra részesei lehetnek a fesztivál vendégei – tájékoztatott az igazgató.

  Molnár Anita arra is felhívta a figyelmet, hogy az Édenből Édenbe program rendhagyó akciója keretében a hétvégi Madaras Fesztiválon a Hortobágy kártyával rendelkezők ingyen látogathatják meg a Tisza-tavi Vízi Sétányt, míg a gyerekek a Tisza-tavi karszalag birtokában ugyancsak térítésmentesen fogatozhatnak majd a Hortobágyon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!