Háromnapos süllőfesztivál lesz Szigligeten

  Szombattól három napon át rendezik meg a hagyományos Süllőfesztivált Szigligeten; a rendezvény főszereplője a színes gyermekprogramok és koncertek mellett a "halak királynője", a balatoni süllő lesz a Balaton-parti település strandján.

  A Szigligeti Turisztikai Egyesület idén immár hetedik alkalommal szervezi meg október 20. és 22. között a gasztronómiai fesztivált, amelynek egyik célja a halfogyasztás népszerűsítése - mondta az MTI-nek Káli Magdolna, az egyesület elnöke. Hozzátette: az elmúlt évek tapasztalatai alapján több ezer látogatót várnak az önkormányzat és a helyi vállalkozók támogatásával megvalósuló ingyenes programsorozatra.

  Elmondta, hogy a fesztivál középpontjában a konyhaművészet áll: a különféle módon elkészített süllő mellett lesz harcsapaprikás, sütnek majd keszeget, és halászlével, csukából készült ételekkel is várják a látogatókat. A háromnapos programsorozaton az ételkülönlegességek mellé a szigligeti borászatok kínálják a boraikat, és az ország több pontjáról érkező kézművesek, népművészek részvételével kirakodóvásárt rendeznek.

  A Balaton-parton a folklórműsorok és gyermekprogramok mellett szombaton a kikötőben horgászversenyt szerveznek, a tanösvénytúra résztvevői Szigliget népi építészetének történetével ismerkedhetnek meg, és megcsodálhatják a Balaton-part egyik legszebb településének környezeti értékeit. Délután a várban harcászati bemutatót tartanak.

  Vasárnap a Kinizsi Táncegyüttes mellett fellép az Esterházy Fesztiválzenekar, a napot este az Ocho Macho koncertje zárja. Hétfőn a gyermekműsorokat követően Berecz András mesemondó Mesék felnőtteknek című előadását hallgathatják az érdeklődők.

  A balatoni hajózási társaság a Süllőfesztiválra elindítja Szigliget nevű új hajóját, amely a rendezvény három napján Fonyód, Badacsony és Szigliget között szállítja a vendégeket délelőttönként a rendezvény helyszínére, majd délutánonként vissza. Lesz lehetőség sétahajózásra is a fesztivál ideje alatt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!