Nem rágalmazás a TripAdvisor koszos hotel listája

  Nem rágalmazás a TripAdvisor koszos hotel listája

  A közelmúltban egy egyesült államokbeli bíróság a TripAdvisor javára döntött abban az ügyben, amit annak "Top 10 legkoszosabb szálloda" listája miatt indítottak a véleményoldal ellen. A tavalyi "10 Legkoszosabb hotel" listavezetője, a Tenessee állambeli GrandResort Hotel &ConventionCenter keresetet indított amiatt, hogy e vendégvélemények több más tényállás mellett kimerítik a rágalmazás tényét. A bíróság úgy találta azonban, ésszerű fogyasztó nem értelmezi tényként az ilyen típusú rangsorokat.

  Egy döntés előtt álló vendéget nem zavar össze a rangsorolási rendszer, mely egyfajta lakmuszpapírként mutatja az effajta vendégvéleményeket, és nem ténybeli állításként kezeli azokat. Úgy tűnik, a bíróság is úgy gondolta, racionális fogyasztóról feltételezhető, hogy tisztában van azzal, a TripAdvisor rangsora nem tükröz többet, mint a véleményoldal olvasóinak véleményét.

  Egyes felhasználói vélemények tartalmazhatnak ugyan jogilag aggályos (perelhető) ténybeli állításokat (a bíróság példaként egy olyan véleményt idézett, melyben a felhasználó azt írta, a mosdón másfél centi vastag odatapadt koszt talált), azonban a GrandResort vezetői nem vitatták sem a felhasználói véleményeket, sem az azokban lévő objektív állításokat – írja a Forbes és a Business Traveller értesülései alapján a Turizmusonline.hu.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!