Kissé csökkent Horvátországban a magyar turisták száma

  Kissé csökkent Horvátországban a magyar turisták száma

  A tavalyi hasonló időszakhoz képest szeptemberben 4 százalékkal kevesebb magyar turista járt Horvátországban, de csupán egy százalékkal mérséklődött az általuk eltöltött vendégéjszakák száma - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője kedden az MTI-vel.

  Marin Skenderovic elmondta: az elmúlt hónapban 32,4 ezer magyar járt az adriai államban, ahol 171,8 ezer vendégéjszakát töltöttek el.

  A magyar vendégek és az eltöltött a vendégéjszakák száma egyformán 4 százalékkal csökkent az eddig eltelt kilenc hónapban. Szeptember végéig összesen 312,2 ezer magyar látogatott Horvátországba, a vendégéjszakák száma pedig meghaladta az 1.763 ezret.

  Az adatok alapján Magyarország továbbra is a 9. legjelentősebb küldő ország a horvát turisztikai piacon, ahol szeptemberben összességében tovább javultak a látogatottsági adatok. A múlt hónapban 12 százalékkal, csaknem 1.334 ezerre nőtt a külföldi látogatók száma, miközben a vendégéjszakák 10,8 százalékos bővüléssel csaknem elérték a 7.700 ezret.

  Az év eddig eltelt időszakában Horvátországban 6 százalékkal több külföldi turistát regisztráltak, számuk meghaladta a 9,9 milliót, a vendégéjszakák száma 7,2 százalékos bővüléssel 60,6 millióra emelkedett. A külföldi vendégek közül a németek létszáma emelkedett a legnagyobb mértékben, miközben visszaesett a szlovének, az olaszok és a spanyolok száma és kevesebben nyaraltak az idén a horvát belföldi vendégek is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!