Nyitott pincék a Móri Bornapokon

Nyitott pincékkel, nemzetközi fúvószenekari fesztivállal, megújult városközponttal és zenés programok sokaságával várják az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig az idei Móri Bornapokon.

A rendezvényen hangsúlyt fordítanak az évszázados gasztronómiai hagyományok bemutatására. Egy különleges móri süteményt, a kvircedlit is igyekeznek megismertetni a látogatókkal, amelyet kifejezetten ünnepi alkalmakra készítenek, és jó fajta móri borba, borlevesbe mártogatva fogyasztanak. Az érdeklődők emellett tizenöt móri pincében az idei és a korábbi évek borait kóstolhatják meg.

A Travelo kedvence Miklós Csabi pincéje (Ezerjó utca 3.), ne hagyják ki! Remek borok, fájdalmas szóviccnek is beillő nevekkel: Demi Mór, Marilyn Mórról, vagy éppen Nem férünk a bőröndbe.

A gasztronómia mellett a kultúra is kiemelt szerepet kap. Csütörtökön két kiállítást nyitnak meg: Szilágyi Júlia iparművész és Fazekas Ferenc népi iparművész, fazekasmester alkotásai a Lamberg-kastélyban lesznek láthatók. A nap Jordán Tamás és Sebő Ferenc Szólt az ember... című József Attila-estjével és a Showder Klub dumaszínházával zárul.

Pénteken kerül sor a megújult városközpont felavatására és az ünnepélyes megnyitóra. A Kapucinus téri nagyszínpadon borkirálynőt választanak, a The Shadows Guitar Band és a Beatrice pedig koncertet ad.

A zene játssza a főszerepet szombaton: a kilencedik alkalommal megrendezendő nemzetközi fúvószenekari fesztiválon a Dunaújvárosi Fúvószenekar, az izraeli Beer Sheva Municipal Concert Band, a német Musikverein Dresden 71 e.V., a Kecskeméti Ifjúsági Fúvószenekar, a szlovák Duchovy Orchestra Mazoretky Nova Dubnica, a Dunakeszi Koncert Fúvószenekar, a cseh ZUS Cheb Orchestra, a kínai Beijing Qian Jim és a Móri Ifjúsági Fúvószenekar szerepel. Este Tabáni István és az Old Boys zenekar lép fel.

A zárónapon borlovagavatást rendez a Móri Borbarát Hölgyek és a Brindisi Szent Lőrinc Borrend. A négynapos rendezvényt Zséda, majd a Budapest Bár koncertje zárja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek