Bor- és Gasztrokorzó lesz Madaron

  A Révkomáromtól északkeletre fekvő szlovákiai Madar község bortermelő hírnevének növelésére rendezik meg az első Madari Bor- és Gasztrokorzót.

  A pénteken kezdődő háromnapos fesztivál megtartására a község vezetése a helyi borászokkal fogott össze.

  A szervezők a környéken már elterjedt és közkedvelt borfesztiválok sorát szeretnék folytatni, hozzáadva valami egyedit is. A község vezetésének és a borászoknak sikerült már az első alkalommal nemzetközivé tenni az eseményt, hiszen a 40 helyi borász mellett, akik a hétvégén megnyitják a pincéiket, érkeznek még Csehországból, Magyarországról, Lengyelországból, Romániából és Szerbiából is kiállítók.

  A borok mellett az étel is nagy szerepet kap a rendezvényen, a vendégek ugyanis nemcsak a tájjellegű borokat, hanem a tájjellegű ételeket is megkóstolhatják. Megízlelhető lesz a nyárson sült ökör-, malac- és birkahús, továbbá a csehek nemzeti eledele, a sült hús knédlivel és káposztával, a szlovák túrós sztrapacska, a szerb csevapcsicsi, a magyar halászlé és borjúpaprikás, illetve a harcsapörkölt szalonnás-túrós csuszával, de lesz helyben dagasztott és kemencében sütött rétes, lepény vagy lángos is.

  A borászokon kívül több szlovákiai pálinkafőzde is bemutatja minőségi termékeit. A szórakozást két színpadon különféle koncertek, íjász és lovas bemutatók biztosítják. Fellép többek közt Demjén Ferenc, az Apostol, a História és az Expired Passport.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!