Elmarad a télindító Fridge fesztivál

Elmarad a télindító Fridge fesztivál

A Városligeti Műjégpályán tartható rendezvények körül kialakult bizonytalanságok miatt az idén nem rendezik meg a télindító Fridge fesztivált, amely az elmúlt két évben közel 100 ezer látogatót vonzott. A szervezők pénteki közleményében az áll, hogy egy rendezvényszervező csapat a közelmúltban magára haragította a környék lakosságát, valamint a döntéshozókat, így bizonytalanná vált az esemény zökkenőmentes lebonyolítása.

"Pár hete volt a műjégpályán egy rendezvény, ami a hajnalig tartó hangoskodásával kiváltotta a környező lakók és kerületek, sőt a főváros vezetésének haragját is, ezzel olyan helyzetet teremtettek, ami ellehetetlenítette a korábban két évig sikeresen és közmegelégedésre szervezett fesztiválunk megrendezését" – idézte a közlemény Balogh Balázst, a Fridge alapító-szervezőjét.

A fesztivál a zenei programok mellett látványos extrémsport-bemutatókkal (hódeszka, síakrobatika), valamint a síszezonhoz kapcsolódó kiállítással és vásárral várta eddig az érdeklődőket. A szervezők közleményükben úgy fogalmaznak, "a nyárvégi rendezvény amatőr szervezőinek felelőtlensége olyan közhangulatot eredményezett", amelynek következményeként csak este 10 óráig lehetne szabadtéri zenés programokat tartani.

"Minket sújtanak a szigorítások, elveszítettünk egy értékes hónapot a kampányidőszakból és ráadásul az elmúlt időszak sajtóhírei miatt több támogatónk is elbizonytalanodott és visszalépett" – mondta hozzá Balogh Balázs. A közlemény szerint jövőre – a Sziget Szervezőiroda csapatának segítségével – sor kerül majd a Fridge-re.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek