Magyarul is olvasható Kolozsvár turistáknak szóló weboldala

  Magyarul is olvasható Kolozsvár turistáknak szóló weboldala

  Magyar nyelven is lehet böngészni a Kolozsvár turisztikai kínálatát bemutató honlapon. A visitclujnapoca.ro oldalt 2011-ben indította a kolozsvári polgármesteri hivatal. A honlap korábban románul, angolul, németül és franciául nyújtott tájékoztatást a város műemlékeiről, múzeumairól, kulturális intézményeiről, valamint a városban működő szállodákról, éttermekről.

  Ennek az oldalnak szerdától vált böngészhetővé a magyar nyelvű változata.

  Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere az MTI-nek hangsúlyozta, elengedhetetlen, hogy az Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó Kolozsvár turisztikai oldala tükrözze a város kulturális és nyelvi sokszínűségét. Az alpolgármester hozzátette, folyamatosan dolgoznak azon, hogy a magyar oldal hiányosságait pótolják, fordítási hibáit kijavítsák. Horváth Anna azt is megjegyezte, a többnyelvűség területén sok még a tennivaló Kolozsváron.

  A Krónika napilap csütörtöki számában Emil Boc polgármesterre hivatkozva közölte, hogy 2012 első kilenc hónapjában 17 százalékkal nőtt a Kolozsvárra látogató turisták száma a korábbi év hasonló periódusával összehasonlítva. A Kolozsvárra látogató turisták hetven százaléka külföldi: német, francia, spanyol vagy magyarországi turista volt, és általában csak egy vagy két napot töltöttek a városban. Emil Boc úgy vélte, rendezvényekkel lehetne több napig Kolozsváron tartani a városba látogató turistákat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!