Bűnturizmus Nápolyban

Bűnturizmussal is szolgál immár Nápoly: az olasz város hagyományos nevezetességei mellett a turisták megismerhetik bűnös negyedeit is.

A kirándulások gyalogosak, az út szeméttel belepett, sötét sikátorok útvesztőjében kanyarog, amelyekben stricikkel, örömlányokkal, zsebmetszőkkel, táskatolvajokkal, drogárusokkal szembesülhetnek az alvilágjáró kíváncsiak.

"Nápoly maga a menny és a pokol egyszerre. Nagyon szokatlan Európában ilyen mély nyomor egy nagyváros szívében. Ilyen nincs se Rómában, se Berlinben, se Párizsban" - idézte Antonio Alfanót, a No Comment nonprofit szervezet elnökét a Daily Telegraph című brit lap. Ez a szervezet állt elő a bűnös turistautak ötletével, célja rávilágítani a város sötét oldalára.

A túra elég sajátos azért is, mert nincs túravezető, a szervezők mindössze térképpel szolgálnak, mely letölthető az internetről. Indulás a Porta Nolana piactól, érkezés a főpályaudvarra.

Alfano szerint a bűntúra biztonságos, mert a "bennszülöttek" semmit sem akarnak jobban elkerülni, mint magukra vonni a rendőrség figyelmét azzal, hogy kíváncsi külföldieket bántalmaznak.

"Amíg diszkréten viselkedik valaki és nem kameráz túl sokat, remekül érezheti magát a bűn útján" - állítja Alfano.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek