Turizmus Regattával búcsúzik a balatoni nyár

Szeptember 22-én, Balatonfüreden ismét elstartol a Mondial Assistance Magyar Turizmus Regatta a turisztikai szakma legfontosabb sport-turisztikai eseménye, amely egyben a Balaton egyik legnagyobb szezonzáró eseménye is.

A szakma képviselői ezúttal nemcsak egymással, hanem a Szallas.hu válogatott sztárokból álló „celebhajójával" (Görög Zita – modell, Király Linda – énekesnő, Nagy Adri – énekesnő, Mádai Vivien – az RTL Klub műsorvezetője, Erdőhegyi Brigitta - énekesnő), valamint egy olimpiai bajnokokból álló „olimpikonhajóval" (Szabó Gabriella, Kökény Roland, Dombi Rudolf, Csipes Ferenc, Horváth Gábor) is összemérhetik vitorlázó-tudásukat. Az esemény kísérőrendezvényeire a nagyközönséget is várják.

A Turisztikai Menedzserek Szövetsége (TMSZ) által szervezett versenyre – amelynek fővédnöke ezúttal is Litkey Farkas, tízszeres kékszalag győztes vitorlázó – már több mint 30 turisztikai vállalkozás nevezett. A szállodák és utazási irodák mellett a Magyar Turizmus Zrt., valamint a turisztikai kormányzat szakpolitikusai is részt vesznek az eseményen.

A verseny a reggeli szabadedzéssel kezdődik, amelyet a délelőtti túrafutam, majd a délutáni pályafutam követ. A parton – a Balatontourist Füred Kemping és Üdülőfalu területén – folyamatos, ingyenes felnőtt- és gyermekprogramok várják azokat is, akik csupán nézőként vagy kísérőként kívánnak részt venni az eseményen. A szerencsés vendégek még motorcsónakkal is cikázhatnak a vitorlások között, írja a Turizmus.com.

Horváth Gábor, olimpiai bajnok, a TMSZ sporttagozatának vezetője elmondta, hogy a tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva több televízió és rádió jelezte részvételi szándékát, így ezúttal „médiahajót" is indítanak. A futamokat 18.00 órakor az ünnepélyes díjátadó követi, este pedig fergeteges bulival zárja a napot a BEST OF zenekar (Rákóczi Ferenc, Buza Sándor, Garami Gábor és Balázs, Büdi Szilárd), valamint DJ Váczi Feri.

A Regattáról bővebb információt a turizmusregatta.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek