Eredményesen zárta az idei turisztikai szezont Nyíregyháza

Eredményesen zárta az idei turisztikai szezont Nyíregyháza

Az előző évhez képest emelkedett az idei turisztikai szezonban bevallott vendégéjszakák száma Nyíregyházán, és jelentősen növekedett az önkormányzat idegenforgalmi adóbevétele is - közölte Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a nyírségi nagyváros polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A polgármesteri hivatal adóosztályának nyilvántartása szerint augusztus 31-ig összesen 69 044 bevallott vendégéjszakát töltöttek a turisták Nyíregyházán, ami 13 százalékkal haladja meg az előző évi időarányos mértéket.

A befolyt idegenforgalmi adóbevétel 2011-hez képest 17,7 százalékkal, 2,7 millió forinttal nőtt, így augusztus utolsó napjáig 18,2 millió forint bevételt realizálhatott az önkormányzat. Kovács Ferenc közlése szerint ez az összeg 45,5 millió forintra egészül ki az állami támogatásnak köszönhetően.

A Nyíregyházára látogató vendégek 72 százalékát a belföldi turisták adták, a külföldiek jellemezően Romániából, Ukrajnából, Németországból és Szlovákiából érkeztek. A vendégek átlagosan 2-4 napot töltöttek a szabolcsi megyeszékhelyen, de sok volt az egynapos turista is, akik elsősorban a város két nagy látványosságát, a sóstói állatparkot és az élményfürdőt keresték fel.

A fürdőhelyen idén nyáron több mint 247 ezer látogató fordult meg, az állatkert pedig több mint 350 ezer turistát fogadott eddig.

A tájékoztatón Kovács Ferenc bejelentette, hogy a jövő évi Utazás 2013 kiállítás belföldi díszvendége Nyíregyháza lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek