Bardot, Belmondo és Delon betiltaná a bikaviadalt

  Bardot, Belmondo és Delon betiltaná a bikaviadalt

  Közös levélben kérte a francia alkotmánytanácstól a bikaviadalok franciaországi betiltását a gallok három színészóriása, Brigitte Bardot, Jean-Paul Belmondo és Alain Delon.

  Jelenleg a francia területek 90 százalékán tilos bikaviadalokat tartani - bűncselekménynek számít, amely 30 ezer euróig terjedő pénzbírságot és akár kétévi szabadságvesztést von maga után -, a három filmcsillag azonban úgy véli, a tilalmat Franciaország egészére ki kellene terjeszteni. "A spanyol bikaviadal nem része a francia kultúrának és örökségnek" - írták levelükben.

  Bardot, Belmondo és Delon szerint perverz és mélyen megdöbbentő dolog a látványosság szintjére emelni ezt a kegyetlenséget és bestialitást, valamint élvezni az ebből származó szenvedést és halált.

  Az alkotmánytanács - a legfőbb jogi szerv - pénteken dönt egy tavaly született beadványról, amelyben az ellen tiltakoztak, hogy az előző kormány az ország kulturális örökségének részévé nyilvánította a bikaviadalokat.

  Az erről szóló törvény engedélyezi a bikaviadalokat azokon a helyeken Franciaországban, ahol annak nagy hagyománya van.

  A bikaviadalok védelmezői szeretnék, ha ez továbbra is így maradna. Akad támogatójuk a jelenlegi kormányban is: Manuel Valls, a spanyol származású belügyminiszter jelezte, hogy pártolja a hagyomány megőrzését.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!