Háromméteres robotlányok egy tokiói étteremben

Háromméteres robotlányok egy tokiói étteremben

Nem mindennapi szórakozást kínál vendégeinek egy nemrég nyílt tokiói étterem: 3,6 méteres robotlányok nyújtanak show-műsort a látogatóknak. "A betérő külföldi vendégek mind ugyanazt mondják: őrület!" – nyilatkozta büszkén Tokutake Dai, a Robot Restaurant elnevezésű étterem menedzsere a Kyodo hírügynökségnek.

A tízmilliárd jenes befektetéssel három év alatt elkészült hely elsősorban nem az általa nyújtott gasztronómia élménnyel kíván kitűnni: bár a 4000 jenes belépő étel- és italfogyasztást is tartalmaz, a vendégek döntő többsége az evés helyett az egyórás robotshow-ra kíváncsi. A robotétterem különféle műsorokat kínál látogatóinak: a Nők és háború című produkció során például táncoslányok motorbicikliket, valamint tank- és repülőgépmodelleket felhasználva harcolnak egymással. Egyéb programokban dobolnak, kínai sárkánytáncot járnak vagy éppen Lady Gaga slágereire rázzák magukat.

A műsor fénypontja a női robotok fellépése, amelyek során az egyenként két-két lenge öltözetű lány által irányított gépek az asztalok között kialakított kifutón vonulnak fel, integetnek, pislognak, és a maguk módján táncolnak is. A helynek összesen 15 robotja van, amelyek közül a legdrágábbak ára a 30 millió jent is eléri. Az egyedi felsőtesttel rendelkező gépeket egy japán cég technológiája alapján gyártották. A szigetország világelsőnek számít a robottechnológa terén, ott dolgozik a föld ipari robotjainak mintegy fele. Habár korábban egyes japán cégek robotháziállatokat és egyéb szórakoztató célú, a maguk módján intelligens gépeket dobtak piacra, korábban még nem fordult elő, hogy a robotok táncosként bocsássák áruba kasztnijukat.

A robotétterem a gépemberek első grandiózus szórakoztatóipari megjelenése a szigetországban. A Sindzsuku kerület híres-hírhedt piroslámpás negyedében található étterem a menedzser elmondása szerint igen népszerű, és nem csak a férfiak körében: állítása szerint a vendégek 40 százaléka nő. "Nem igazán tudom, hogy mi volt ez" – mondta a Reuters hírügynökségnek a show egy látogatója, míg egy másik vendég azt nyilatkozta: "Őszintén szólva nem tudom, hogy mit vártam, de abban biztos vagyok, hogy ilyet sehol máshol nem láthatok". A japán fővárosban számos más formabontó étterem üzemel: katolikus templomnak és börtönnek berendezett bár, macskakávézó, vámpír- és nindzsaétterem, valamint az Alice csodaországban című könyv alapján kidekorált étkezde is található Tokióban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek