Szarvasbőgés-túra elszánt természetjáróknak

  Szarvasbőgés-túra elszánt természetjáróknak

  "Egy borzongató, semmivel össze nem hasonlítható élményekkel teli éjszakai túrára invitáljuk Önöket a különleges hangokkal teli Börzsönyi regetegbe. Elsősorban a szarvasbőgés egyedi élményére vadászunk és félelmünket leküzdve igyekszünk a bőgő bikák közvetlen közelébe lopakodni" – olvasható a figyelemfelkeltő túrafelhívás a Duna-Ipoly Nemzeti Park hírlevelében.

  A szarvasok bőgése mellett a rókák vad ugatása, a vaddisznók verekedése és a macskabagoly sikoltozása is hozzátartozik az éjjeli erdőhöz. Ez a túra sok szempontból különleges: a résztvevők szeme helyett fülük lesz a főszereplő, mert a máskor megnyugtató, békés erdő éjjel megtelik félelmetes hangokkal. Ugyanakkor sötétben nehezebb a tájékozódás is, az ismeretlenbe tartó gyaloglás próbára teszi a túrázót. "Sok éves tapasztalattal rendelkező szakvezetőnk azonban garantálja az elszánt emberekből álló kis csoport biztonságát" – ígérik.

  A program dióhéjban: a kutatóháznál lehet hagyni az autókat és értékeket. Az első szakaszon terepjáróval viszik a csoportot, majd gyalogosan folytatódik a túra. A hangokat követve halad a csapat, ott állnak majd meg, ahol bőgő szarvasok vannak. A csapat erőnlététől függően 1-1 órás pihenőket tartanak. Hajnalban érkeznek vissza a kutatóházba, ahol ismét lehet egy kicsit pihenni hazaindulás előtt.

  Tudnivalók
  Alapfelszerelés: megbízható, kényelmes, túrabakancs és ruházat. Egy hálózsák vagy takaró, innivaló és élelem, valamint fejlámpa a hátizsákban.
  A túra időpontja szeptember 22.
  Találkozás: szeptember 22-én 18 órakor a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának diósjenői kutatóházánál. A program másnap kb. reggel 9 óráig tart.
  Előzetes bejelentkezés szükséges! Jelentkezési határidő: szeptember 17.
  Maximális létszám: 6 fő.
  Rendkívül rossz időjárás esetén a túrát más időpontban tartják meg.
  Részvételi díj: 10 000 Ft
  Jelentkezés és információ: Darányi László, 30/663-4647
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!