Magyarország népszerű úti cél Szlovákiában

  Magyarország népszerű úti cél Szlovákiában

  A KSH adatai szerint jelentős növekedést mutat a Magyarországra irányuló szlovák vendégforgalom és a szlovákiai turisták költése is – írja hírlevelében a Magyar Turizmus Zrt. Az utazások hátterében zajló folyamatok megismerésére online kutatást végzett Szlovákiában a TNS Slovakia. A felmérés célja a szlovákiai lakosság utazási szokásainak és Magyarország népszerűségének és piaci potenciáljának megismerése volt.

  A kutatás szerint Magyarország a belföld és Csehország mellett a harmadik legnépszerűbb úti célja a szlovák utazóknak. Hazánk a rokon- és barátlátogatások mellett a bevásárlóutak kedvelt célpontja, de a gyógy- és wellnessutazások, a vízparti üdülések és a városlátogatás (elsősorban Budapestre) is kedveltek. A tapasztalatok és visszajelzések alapján kifejezetten utazásra ösztönöznek az ízletes ételek, a fürdőzési lehetőségek, és az alacsony árak, valamint az ország közelsége.

  KSH adatai szerint a látogatók jelentős része rokonoknál, barátoknál, magánszálláshelyen száll meg, kereskedelmi szálláshelyet a több napra érkező turisták közel fele vesz igénybe. 2011-ben ugyanakkor mind az előző évhez, mind 2007-hez képest nőtt a kereskedelmi szálláshelyek Szlovákiából származó vendégforgalma. A kereskedelmi szálláshelyek igénybevétele alapján legnépszerűbb régiók: a Budapest–Közép-Dunavidék, a Nyugat-Dunántúl, a Balaton és az Észak-Alföld.

  A Szlovákiából Magyarországra látogatók összesen közel 79 milliárd forintot költöttek 2011-ben, ebből a vásárlási motivációval érkezők csaknem 55 milliárd forintot adtak ki Magyarországon, ami az öt évvel korábbi összeg háromszorosa. A látogatók közül a turisztikai céllal érkezők magyarországi kiadása öt év alatt 61,7%-kal 15,7 milliárd forintra nőtt, ebből 14,4 milliárd forintot a szabadidős turisták költöttek.

  Az MT Zrt. felmérése szerint az utazási döntés meghozatala során az ismerősök, barátok ajánlása igen hangsúlyos, miközben a szálláshelyek árai és általában az árak elemzése kulcsfontosságú szerephez jut. Az előzetes tájékozódásban az ismerősök mellett az internet jelenti a legfontosabb információforrást.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!