Júliusban nőtt a szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma

Júliusban nőtt a szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma

A külföldivendég-éjszakák számának növekedését (+8,9 százalék) a belföldiek csökkenése (-1,1 százalék) mérsékelte, írja a Turizmus.com. A szállodákban kedvezően alakult a vendégforgalom (8,2 százalékos volt az élénkülés), melyben a négycsillagos házak szerepe volt meghatározó. A kereskedelmi szálláshelyek árbevétele folyó áron 9,6 százalékkal nőtt. A külföldi vendégek 1458 ezer vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 8,6, az éjszakáké pedig 8,9 százalékkal nőtt 2011 júliusához viszonyítva. A vendégéjszakákban mért vendégforgalom 46 százaléka, a szállásdíjbevétel közel 57%-a származott a külföldiektől.

A legjelentősebb küldőországokból érkező vendégek éjszakáinak száma – Csehország kivételével – mindegyik esetében nőtt. A külföldivendég-forgalom jelentős részét fogadó szállodákon belül az egy- és kétcsillagos egységekben visszaesést, a többi kategóriában növekedést regisztráltak.

A szállodák szobakihasználtsága átlagosan 57,5 százalékos volt, ezen belül az ötcsillagosok 74,5, a négycsillagosok 67 százalékos foglaltságot értek el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek