A jó borokat ünneplik a hétvégén Révkomáromban

A jó borok, a zene és a finomságok fesztiváljaként szervezik meg a révkomáromi Borkorzót a hétvégén.

A látogatók az eseményen megkóstolhatják a komáromi-párkányi régió, valamint Magyarország somlói, villányi, egri és szekszárdi borvidékeinek nedűit, és megismerkedhetnek Ausztria Burgenland tartományának, valamint Erdély Recas borvidékének termékeivel is. A szokásoknak megfelelően a program része lesz ismét a bablevesfőző-verseny.

A rendezvény három színpada más-más zenei programokkal várja a résztvevőket. A borházak közötti Korzószínpadon különféle mulatós és cigányzene mellett szórakozhatnak a látogatók, de lesznek népzenei és könnyűzenei koncertek is és reneszánsz táncház.

Weszelovszky Gábor, a Komáromi Városi Hivatal oktatási és kulturális osztályának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a háromnapos rendezvény többféle programot is magába olvaszt, a Borkorzó keretein belül rendezik meg ugyanis a Borostyán fesztivált és a Kútfesztivált.

A Tiszti Pavilon Amfiteátrumában a Borostyán Fesztivál keretében fellép a Borostyán és az Aranymetszés verséneklő együttes, Bognár Szilvia és az etNoé világzenét játszó formáció, koncertet ad Csemer Boglárka és a Boogie együttes.

Az Európa Udvarban kap helyet a Kútfesztivál, amely a színpadi improvizációnak, a különféle színi előadásoknak és gyermekprogramoknak ad teret, esténként pedig itt is a zenei programoké a főszerep. Fellép többek között a Rév zenekar és a rockosabb Haddelhadd együttes.

"Révkomárom legjelentősebb rendezvénye a tavaszi Komáromi Napok, amelyet közösen rendezünk meg Komárom városával. Szeretnénk, ha a Borkorzó is hasonló jelentőségű fesztivállá nőné ki magát a közeljövőben, és egyre többen látogatnának ki az őszi rendezvényünkre is" - fejtette ki Weszelovszky Gábor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek