Gyarmati Vigasságok péntektől vasárnapig

Pénteken koncertekkel kezdődik a térség egyik legnagyobb idegenforgalmi-gasztronómiai rendezvénye, a vasárnapig tartó X. Gyarmati Vigasságok elnevezésű fesztivál a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton, ahol az évtizedes hagyomány szerint honfoglalás kori ételeket készítenek és szolgálnak fel.

A szervezők tájékoztatása szerint augusztus 10-én, 19 órakor elsőként a Nelson zenekar ad koncertet a szatmári kisváros központi parkjának színpadán, majd az Abba Sisters és a az Utánfutók együttes lép fel. Szombaton reggel 8 órakor közönségcsalogató, látványos lovas ébresztővel kezdődik a nap, majd indul a vadásztársaságok főzőversenye, amelyen különböző vadételeket készítenek el szabadtűzön. A különlegességeket mindenki meg is kóstolhatja.

A szórakozásról közben a méhteleki citerazenekar, a Szatmár Kamara, az Apolló 23, a Borostyán Néptánccsoport, a szlovákiai Parapács Zenekar, a Gárdonyi Táncszínház, a Kállai Kettős Néptáncegyüttes, az ukrajnai Beregszászi Művészeti Iskola tánccsoportja, illetve a romániai Érmihályfalva Nyíló Akác Néptáncegyüttese gondoskodik. 17 órától folytatódnak a koncertek, fellép az United, az Édes Máté trió, a M. É. Z., valamint az R-Go. Utána kezdődik az utcabál, amely hajnalig tart.

Vasárnap a híres szatmári népi ételeket főzik meg és tálalják fel a különböző címekért versengő szakácsok. Fellép a Kaméleon Színjátszókör, az Erdőháti Tánccsoport, a Tepertő Citerazenekar, a 100 Folk Celsius, Janicsák Veca, a Kiyo Kito Taiko japándob-csapat, a Paddy and the Rata, valamint 21.00 órakor zárásként a KFT. Honfoglalás kori jurtát is építenek, lesz ökörsütés, kirakodóvásár, íjász- és kézműves bemutató fa-, szaru- és csontfaragással, ékszeröntéssel, üveggyöngyolvasztással és kovácsolással.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek