Városnéző kisvonat közlekedik Kaposváron

Városnéző kisvonat közlekedik Kaposváron

Városnéző kisvonat közlekedik szerdától Kaposváron, amivel kényelmesebben jutnak el a kaposváriak és a turisták a városhoz közeli Deseda-tóhoz, Rippl-Rónai József festőművész egykori lakóhelyéhez, a Róma-villához, az uszodához, illetve a Virágfürdőbe. A gumikerekes kisvonat szerdai első útján egy óvodáscsoportot vitt végig a három útvonal egyikén.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere az indulás előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: sok kaposvári kérte az önkormányzattól, hogy teremtsék meg annak a lehetőségét, hogy kisvonattal tudjanak kimenni a Desedára. "Örömmel jelentem be, hogy a kisvonat ma szolgálatba állt" - mondta a városvezető, hozzátéve: a Sefag Erdészeti és Faipari társaságnak köszönhetően nemcsak a Desedára, hanem város nevezetességeihez, turisztikai látványosságaihoz és a fürdőhöz is közlekednek járatok.

Barkóczi István, az önkormányzat tervét támogató, és ahhoz csatlakozó Sefag Zrt. vezérigazgatója reményét fejezte ki, hogy a turisták mellett sok kaposvári is igénybe veszi majd a szolgáltatást. Mint mondta, szeretnék a környékbeli természeti szépségeket, a parkerdőket is bemutatni. A város főteréről menetrend szerint induló, hétfő és kedd kivételével naponta három útvonalon - belvárosi körút, Deseda-tó, Virágfürdő - közlekedő kisvonaton egy felnőtt jegy ára 600 forint, a gyerekjegy 300 forint, a hat évnél fiatalabbak ingyen utazhatnak. A Kaposvár Kártyával rendelkezők a jegyek árából 40 százalékos engedményt kapnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek