Virágkarnevál és gyermekfesztivál Debrecenben

  A Debreceni Nyár rendezvénysorozat részeként rendezik meg július 25. és 29. között a Bartók Béla XXV. Nemzetközi Kórusversenyt és Folklórfesztivált, augusztus 19-én a Galiba gyermekfeszivált, augusztus 16. és 20. között pedig a virágkarnevált.

  A 25. jubileumi kórusversenyre három földrész tizenöt országából érkeznek kórusok - mondta Strausz Kálmán karnagy sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten. Hozzátette, hogy a debreceni a világ tíz legjobb kórusversenyének egyike, amelyen idén sem maradnak el a Debrecen város felkérésére komponált művek ősbemutatói.

  A múlt év nyarán kulturális együttműködési megállapodást kötött egymással Kecskemét és Debrecen: ennek keretében a többi között Debrecen meghívást kapott a kecskeméti Csiperó Gyermekfesztiválra, július 14-én pedig debreceni művészcsoportok, kézművesek mutatkoznak be a kecskemétieknek. Az augusztus 20-i virágkarneválon Kecskemét a Magyar népmesék rajzfilmsorozat motívumaival díszített virágkocsival vesz részt - közölte Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere.

  A virágkarneváli hét újdonsága a gyerekeket, fiatalokat megszólító Galiba gyermekfesztivál és junior virágkarnevál - ismertette a programokat Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. rendezvényigazgatója. A fesztiválon az érdeklődők meghallgathatják a Debrecen hangja tehetségkutató verseny legjobbjait, megtekinthetik az "Ó, ha rózsabimbó lehetnék" című rajz- és fotópályázat alkotásait, és felvonuláson is részt vehetnek saját virágkompozíciókkal.

  Augusztus 17-én Szentpéteri Csilla, 18-án Bikini, Kasza Tibi, Kocsis Tibor és az Első Emelet koncertje szórakoztatja a közönséget. Másnap rendezik a tehetségkutató verseny döntőjét, 20-án pedig a virágkarneváli forgatag és utcabál várja a látogatókat. A programokat virágkocsi-kiállítás, kézműves sörök fesztiválja, virágkötészeti bemutatók, kaktuszkiállítás és kerékpáros korzó színesíti.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!