Világbüfé fesztivál: ismerje meg Budapest különleges konyháit!

Világbüfé fesztivál: ismerje meg Budapest különleges konyháit!

A főváros gasztronómiai sokszínűségét ünnepli csütörtökön, vagyis június 21-én a Világbüfé fesztivál, amelyen az Európai Unión kívüli országok és nemzetek ételeit kínáló budapesti éttermek, kifőzdék és büfék vesznek részt.

Az A38 hajó által szervezett gasztronómiai fesztiválhoz több mint harminc étterem és büfé csatlakozott, egy részük már régóta ismert, sok azonban még felfedezésre vár. A Világbüfé fesztivált nem egy helyszínen, hanem az egyes büfékben rendezik meg. A résztvevő vendéglátó egységek között szerepel például a vietnami, az izraeli, az indiai, a brazil, az afrikai, az örmény konyha különlegességeit bemutató étterem és büfé is. Az egyes helyszíneken különleges menüsorral, főzőbemutatóval, az egyes nemzeteket bemutató programokkal várják a látogatókat - tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

A résztvevők pontos listája nemzetekre is lebontva megtalálható a www.vilagbufe.hu internetes oldalon. A Világbüfé fesztivál zenei kísérőprogramjaként az A38 Hajó tetőteraszán este hét órától fellép a magyar és afrikai zenészekből álló Peca zenekar.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek