A SriLankan is a Oneworld tagja lesz

  A SriLankan Airlines is csatlakozik a világ egyik legnagyobb légitársaság-szövetségéhez, melynek a Malév is tagja volt egészen idén februárig.

  Az Oneworld az utasszállító légitársaságok szövetségei közül a három nagy egyike, a Star Alliance és a SkyTeam mellett. Tagjai között van az American Airlines, a British Airways, a Cathay Pacific, a Finnair, az Iberia, a Japan Airlines, a LAN, a Mexicana, a Qantas,a Royal Jordanian és az S7 Airlines, valamint 19 további légitársaság is szövetségesük.

  Évente mintegy 350 millió utast reptetnek mintegy 150 ország körülbelül 950 repülőtere között. Méretét tekintve a három nagy közül ez a legkisebb, ám a különböző utas-elégedettségi közvéleménykutatásokban konzisztensen az Oneworld a győztes. Az Oneworld utasai gyűjtött kilométereiket a szövetség legtöbb tagjának járatain beválthatják.

  A Srí Lanka-i köztársaság többségi tulajdonában levő SriLankan Airlines colombói bázisáról 21 gépből álló flottát üzemeltet, ahonnét 22 országba, többek között Londonba, Moszkvába és Tokióba is repül.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!