Bárki beleszólhat egy bécsi tér felújításába

  Bárki beleszólhat egy bécsi tér felújításába

  Az elkövetkező néhány évben átszállóhely helyett élhető városrésszé alakítják a Schwedenplatzot és a szomszédos Morzinplatzot Bécsben. A városvezetés a lakók ötleteire és véleményére is számít. Egy átlagos munkanapon mintegy 150 ezer utas száll át a Schwedenplatzon, amely kapuként is funkcionál Bécs belvárosa felé. A hatalmas forgalom ellenére azonban az emberek csak kevés időt töltenek el a téren – ezen akar változtatni a bécsi városháza.

  Hogy megtudják, mit szeretnének a városlakók, egy dobozt helyeztek el a Franz-Josefs-Kai és a Rotenturmstraße sarkán, ahova június 15. és 22. között bárki bedobhatja a tér átalakításával kapcsolatos ötleteit, elvárásait. Az érdeklődők természetesen interneten is elküldhetik a javaslataikat, amelyekeről az offline városlakókat is tájékoztatják. A papíron beérkező elképzeléseket pedig felteszik az internetre, hogy a lehető legtöbb bécsit lehessen bevonni a folyamatba.

  A Schwedenplatz átalakításának első fázisában arra keresik a választ, hogy milyen elvárásaik vannak az embereknek a térrel szemben, illetve milyen funkciókat kell betöltenie? Ezzel párhuzamosan szakértők segítségével kielemzik a gyalogosok által megtett útvonalakat, valamint felmérik, hogy ki, hogyan használja a teret. Az ily módon megszerzett adatok és elvárások alapján írjak majd ki jövőre a Schwedenplatz átalakítására vonatkozó tervpályázatot.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!