Több ezren bringáztak a Velencei-tónál

A Tour de Velencei-tó részeként startolt el szombaton délben a II. PORT.hu Velencei-tó bringatúra. A részvételre korábban buzdítottuk is olvasóinkat.

A viharjelzések dacára szélcsend és szikrázó napsütés várta a több mint 2000 bringást a velencei Drótszamár Kempingnél. A 30 km-es távot a verseny szervezői korábban többféle korosztályú és edzettségű kerékpárossal tesztelték, ennek alapján ajánlották előzetesen a család minden tagjának. A túra legfiatalabb résztvevője mindössze 5, legidősebb 73 éves volt, az egész bicajos banzáj így valóban családi élménynappá vált.

A táv során, az útvonal mellet levő két frissítő állomáson vizet és könnyű élelmet is kaptak a résztvevők, az emlékbe eltehető rajtszám és a póló mellé, a célban pedig az ország legnagyobb, mintegy 2500 szeletes rizsfelfújtjával vette kezdetét a levezetés.

A 72 és 118 km-es futamokon, melyek a Velencei-hegységen kívül a Vértes emelkedőit is érintették, több mint ötszázan tekertek, a leghosszabb távot Arany Gábor, míg a 72 kilométerest Fortner Tamás nyerte. A tókerülő kerékpáros rendezvénysorozat június 2-án a Balaton, majd szeptember 15-én a Tisza-tó körül folytatódik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek