Hídi vásárt rendeznek a letenyei határátkelőnél

Hídi vásárt rendeznek a letenyei határátkelőnél

A tavaly őszi első rendezvény után a jövő hét végén újból hídi vásárt tartanak Letenyén, a magyar-horvát határátkelőnél. Ezúttal a horvátokon kívül már szlovén résztvevőkkel is kiegészülve - tájékoztatta a rendezvény szervezője az MTI-t. Dömők József, a letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója elmondta: kézműves termékek, helyben termelt élelmiszerek és más helyi termékek láthatók és vásárolhatók meg, s mindezek a Mura menti régió három országából származnak.

A magyar Muramente, a horvát Muraköz és a szlovén Muravidék térségének termékei mellett az itt élő előadók kulturális és szórakoztató programjait is élvezhetik majd a látogatók május 19-én és 20-án. A közös magyar, szlovén, osztrák részvételű, európai uniós finanszírozású City Cooperation projekt keretében megvalósuló II. Muramenti Hídi Vásár helyszíne megegyezik a tavalyival, bár most csak a közúti határátkelő hídjának magyar oldalán zajlanak a programok.

Tavaly összesen 70 vásározó és kiállító volt jelen, s több mint kétezer látogató vett részt a rendezvényen. Idén is legalább ennyi érdeklődőt várnak, eddig már csaknem 50 magyar kiállító jelezte részvételi szándékát a vásáron, rajtuk kívül jönnek még a muraközi horvát és a szlovéniai, muravidéki kiállítók is. Az elmúlt esztendőben 16 kulturális bemutató zajlott a két nap alatt, ez a szám idén csaknem megduplázódik, nagyjából 30 műsorszám lesz látható a kétnapos letenyei hídi vásár keretében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek