Kerékpárút-hálózat épül Egerben

A jelenleg "foghíjas" kerékpárút-hálózatot egy összefüggő, a környező településeket is összekötő, egységes hálózattá fejlesztenék, el lehet majd bringázni a Szépasszonyvölgybe is.

Eger önkormányzata a városon áthaladó kerékpárút gerinchálózatot kíván kiépíteni jövőre - tájékoztatta a polgármesteri hivatal médiareferense szerdán az MTI-t.

A beruházás megvalósítása érdekében pályázatot nyújtottak be az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programjára - közölte Zentai László. A fejlesztés a tenderkiírás szerint maximum 300 millió forint támogatásban részesülhet.

A a kerékpáros turisztikai szolgáltatások és turisztikai kerékpárforgalmi létesítmények kialakítását és fejlesztését szolgáló beruházás célja, hogy a jelenleg "foghíjas" kerékpárút-hálózatot egy összefüggő, a környező településeket is összekötő, egységes hálózattá fejlessze.

Elsősorban a 12 kilométeres észak-déli gerincvonal teljes kiépítése a cél, hiszen ez több, a turisták számára vonzó helyszínt kötne össze, a többi között megközelíthetővé tenné a belvárosban található nevezetességeket a biciklis látogatók számára. Ugyanakkor bekapcsolná a Szépasszonyvölgyet is a kerékpárút hálózatba, illetve több kerékpár-parkoló is elkészül majd - fűzte hozzá.

A program keretében a támogatásra rendelkezésre álló, a régió által felhasználható tervezett keretösszeg 6,4 milliárd forint, az igényelhető vissza nem térítendő támogatási maximum pedig 300 millió forint, 95 százalékos támogatási mérték mellett - mondta a szóvivő.

Eger a főváros és a Balaton után az ország harmadik leglátogatottabb idegenforgalmi célpontja. Évente mintegy egymillió turista keresi fel a hevesi megyeszékhelyt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek