Megépül a Győr-Bécs kerékpárút utolsó hiányzó szakasza

Napokon belül megkezdődik az osztrák-magyar országhatár és az ausztriai Miklóshalma (Nickelsdorf) közötti kerékpárút építése, így nemsokára biztonságosan két keréken lehet eljutni a kisalföldi megyeszékhelyről a németországi Passauba.

A határtelepüléstől Zarándfalván (Zurndorf) keresztül Féltoronyig (Halbturm) vezet már kerékpárút, hiányzik azonban a múlt héten átadott, Mosonmagyaróvártól Hegyeshalmon át a határig vezető szakaszhoz tartozó kapcsolat – mondta el az MTI-nek a Győr-Sopron-Moson megyei Levélben tartózkodó Gerhard Zapfl, Miklóshalma polgármestere. Érdekességként említette, hogy a szakasz egy része épp a határon fut végig, így egy kis csalinkázással az ember akár saját magát is megkeverheti: most épp Magyarországon vagy Ausztriában kerekezik-e.

A júniusra elkészülő kerékpárút teljes hossza mintegy 1,2 kilométer, ebből 350 méter az új építés, a többi felújítás eredménye; a projekt teljes költsége mintegy 40 ezer euró. A költségeket egyenlő arányban viseli Burgenland, a tartományi idegenforgalmi szövetség és a település.
A településvezető jelezte: arra számítanak, hogy az építkezés után tovább emelkedik a kerékpáros turisták jelenleg is 15-20 százalék között mozgó aránya.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek