Debrecenből Milánóba is repül a Wizz Air

A Debrecenből induló londoni után két újabb - milánói és eindhoveni - járatot jelentett be a Wizz Air a mai napon. Ugyancsak mostantól foglalhatóak a jegyek a téli időszakra, összesen 22 célpontra.

Ugyan még el sem indult a Wizz Air Debrecenből London-Lutonba tartó járata – az első gép az útvonalon június 18-án startol majd – a fapados légitársaság máris úgy döntött, hogy két újabb úti célt is felvesz debreceni repertoárjába. Ezek a holland Eindhoven, és az olasz Milánó-Malpensa, ahová 2012 decemberétől heti kétszer indulnak majd a gépek Magyarország második legnagyobb városából.

Fotó: Mark H. Milstein / Northfoto

A társaság úgy kalkulál, hogy a már meglévő londoni járattal együtt a debreceni útvonalak körülbelül 100 000 utast jelentenek majd az első évben – a Debreceni Reptér kapacitása ennek nagyjából a duplája – és mintegy 100 új munkahelyet teremtenek majd a városban. A város vezetése természetesen a turizmus fellendülésében reménykedik. Egyrészt, a londoni járattal a manapság divatos egészségturizmusból – egészen konkrétan fogászati kezelésekből – szeretnének profitálni. Nyáron meg is kezdi működését egy magyar fogorvosi team rendelője Londonban, ahonnan szükség esetén a pácienseket Debrecenbe irányítják majd az elvégzendő kezelésekre.

Miért érdemes elrepülni?

Derítse ki korábbi cikkeinkből!
Londoni tippjeinket itt, a milánóiakat emitttalálja.
Sőt, amszterdami városnézéshez és szuvenír
szerzéshez is adunk ötleteket.

Az egészségturisták mellett a fiatal, bulizós brit és holland hátizsákos fiatalok hétvégi látogatásaira is kifejezetten számítanak, akiknek a sajtótájékoztatón elhangzottak szerint mindegy hol vannak, csak szép lányok és alkohol legyen. Ebből a szempontból pedig Kósa Lajos, Debrecen polgármestere szerint sokkal jobban állunk, mint mondjuk az Oktoberfest, sőt, állítása szerint a mi borainktól még a fejük sem fájdul meg a turistáknak. Már csak meg kell ismertetni ezekkel a rétegekkel a remek borvidékeinket, amiben a Wizz Air van segítségére a régiónak. A légitársaság felületein reklámozzák majd Egert, Miskolcot, Balmazújvárost.

A milánói repteret pedig leginkább azért vették be a kínálatba, mert így Debrecen még inkább felkerülhet a nemzetközi térképre. Hiszen a Malpensa egy olyan közlekedési csomópont ahonnan Ázsiába vagy Észak-Amerikába is közlekednek rendszeresen járatok. Az már más kérdés, hogy vajon hányan állnak neki diszkont légitársasággal szervezni hosszadalmas ki- és becsekkolásokkal fűszerezett transzfer utat Milánón át mondjuk New Yorkba... Mindenesetre, ha a célok elrugaszkodottak is, az egy remek dolog, hogy Magyarországnak egy újabb régiója csatlakozik be a légiforgalomba.

Mától foglalhat télire és jövő tavaszra is

Megkezdődött a Wizz Air téli menetrend szerinti jegyértékesítése, ami azt jelenti, hogy a 2012 október és 2013 márciusa közötti járatokra is lehet már helyet foglalni. A tavalyi 16 útvonallal szemben idén már 22 célállomás közül válogathatunk. Mi a Budapestről illetve Debrecenből Eindhovenbe és Milánóba közlekedő járatokra csapnánk le, ugyanis az új repteret és annak célállomásait megünnepelendő a társaság 3590 forintért árulja a jegyeket utanként.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek