Porcelánkiállítással kezdődik az évad a dunaföldvári várban

  Porcelánkiállítással kezdődik szombaton az idei kulturális évad a dunaföldvári várban, ahol képzőművészeti bemutatókkal, könnyűzenei koncertekkel, tánc- és szabadtéri színházi előadásokkal is várják a közönséget.

  Első alkalommal a vár fafaragó galériájában június 17-ig látható kiállításon a Duna-parti város lakóinak porcelángyűjteményeit tárják az érdeklődők elé hangulatos enteriőrrel - mondta Pataki Dezső, a dunaföldvári művelődési ház igazgatója az MTI-nek.

  A tárlathoz kapcsolódva játszóházat is rendeznek, ahol Kiss Éva iparművész és Bakos András grafikus segítségével porcelánmintákat festhetnek a gyerekek, és az alkalomból ingyenesen látogathatók a vár állandó kiállításai.

  A szombati szezonnyitón ismertetik az idei programokat. Pataki Dezső elmondta: arra törekedtek, hogy a helyi közönségnek és a Dunaföldvárra érkező turistáknak egyaránt érdekes legyen a kulturális kínálat, valamint a programok kötődjenek az országos és nemzetközi múzeumi napokhoz.

  A vár májustól októberig tizennégy rendezvényből álló sorozatot tervez. A következő, május 4-én nyíló kiállításon Stekly Zsuzsa bonyhádi tűzzománcművész mutatkozik be, a múzeumok éjszakáján Matyasi Gábor fotóművész alkotásaiból rendeznek bemutatót, egy másik tárlat pedig a Duna-Tisza köze népművészetéből nyújt ízelítőt. Májusban a dél-dunántúli várakhoz kapcsolódó történelmi gyermeknapon törökzenével, megújuló hőspróbával és játszóházzal várják a családokat.

  Júniusban és júliusban a Földvári Nyár keretében három alkalommal rendeznek szabadtéri színházi előadásokat, koncertet, augusztusban pedig táncszínházi produkciót visz színre a dunaföldvári Ördögszekér táncegyüttes, amely helyi történetet, a fekete kötény legendáját feldolgozó Mátkatánc című darabját mutatja be.

  Június 23-án, a múzeumok éjszakáján a Johnny Biglip Blues Band, szeptemberben a Quimby játszik a dunaföldvári vár színpadán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!