A gyerekmentes repülőjáratoké a jövő

  A Malaysia Airlines felnőtt utasai nyugalmának biztosításával indokolta a gyerekek kitiltását az első és business osztályról. A brit légiutasok többsége örülne a gyerekmentes járatok bevezetésének.

  Kitiltotta a 12 éven aluli gyermekeket a Malaysia Airlines új A380-as repülőgépeinek felső fedélzetéről, írja a Daily Mail. A légitársaság a business és első osztályú utasok nyugalmának biztosításával indokolta a lépést. A Malaysia Airlines új gépének felső fedélzetén 66 business és 70 turista ülés található, ahol kisgyermekesek ezentúl nem foglalhatnak helyet. Az alsó fedélzeten található első osztályról is ki vannak tiltva a gyerekek, csak hátrébb, a 350 üléses turista osztályon utazhatnak.

  Fotó: Northfoto

  A légitársaság elnöke, Tengku Azmil Twitteren erősítette meg, hogy rengeteg panasz érkezik azon utasaiktól, akik drága jegyeket vásárolnak, ám utastársaik síró gyerekei miatt nem tudnak aludni.

  Nemcsak a Malaysia A380-asain hoznak létre gyermekmentes zónákat: a légitársaság 747-es gépeinél is úgy módosították az első osztályt, hogy oda már nem lehet útibölcsőket felszerelni, így csecsemőkkel nem lehet ebben a szekcióban utazni.

  Vannak, akik diszkriminatívnak tartják, mások üdvözölték az intézkedést, mely szerintük hasonló az angol vonatokon található csendes kocsikhoz. Ezekben a szerelvényekben tilos mobiltelefonálni és mások által hallhatóan zenét hallgatni.

  Egy felmérés szerint a brit légiutasok többsége örülne a gyerekmentes járatok bevezetésének. A Jetcost.co.uk weboldal felmérése szerint a válaszadók kétharmada a hangoskodó gyerekeket tartotta a repülés legszörnyűbb elemének, majd a pocsék kaja és a szűkös hely következett a listán. A válaszadók 53 százaléka támogatná a gyerekmentes repülőjáratok bevezetését.

  Egyetért a döntéssel?
  Igen, idegesítenek a gyerekek - 81
  A saját gyerekeim nem zavarnak - 13
  Szerintem diszkriminatív - 46
  Nem szoktam repülni - 10
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!