Újra lehet Budapest-Kolozsvár repülőjárat

Újra lehet Budapest-Kolozsvár repülőjárat

A hagyományos Budapest és Kolozsvár közötti repülőjárat beindításához keres partnereket a kolozsvári repülőtér vezetősége - mondta az MTI-nek David Ciceo, a repülőtér igazgatója. Kifejtette: a Malév csődjét a kolozsvári repülőtéren is sajnálattal vették tudomásul.

"Nem mondhatjuk, hogy a Malév Kolozsvár és Budapest közötti járatai jelentős hányadát tették ki a kolozsvári repülőtér forgalmának, de ezek a járatok mégis nagyon fontosak voltak, mert budapesti átszállással megannyi európai célpontba lehetett eljutni tőlünk".

Elmondta, hogy a Kolozsvár és Budapest közötti távolság túl kicsi ahhoz, hogy nagy utasszállítási kapacitással rendelkező, ám az átszállást nem biztosító fapados légitársaságok indítsanak repülőjáratot a két város között.

"A Tarommal és más társaságokkal is tárgyalásokat folytatunk" - jelentette ki. A Malév naponta két járatot működtetett Kolozsvár és Budapest között. A magyar társaság kiesése után a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről a Tarom, a Wizz Air és a Lufthansa működtet járatokat 15 célállomásra. A repülőtér tavalyi forgalma kevéssel meghaladta az egymillió utast.

Erdélyből csak a Székelyföld határán levő marosvásárhelyi Transilvania repülőtérről repül menetrendszerinti járat Budapestre, a Wizz Air fapados társaság heti háromszor utaztat ezen a távon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek