Vilmos herceg és kedves neje a Tussaud-panoptikumban

  Vilmos herceg és kedves neje a Tussaud-panoptikumban.

  A mai naptól együtt látható Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő Madame Tussaud világhírű londoni panoptikumában. Vilmos - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki édesapja után az Egyesült Királyság uralkodója lesz majd - tavaly április 29-én kelt egybe Kate Middletonnal. A királynő a világraszóló londoni menyegző után a Cambridge hercege, illetve hercegnője címet adományozta az ifjú házaspárnak.

  Az 1835-ben alapított londoni Tussaud-panoptikum közölte: Vilmos és Katalin az első házassági évforduló közeledtével most elfoglalja méltó helyét a múzeumban. A tájékoztatás szerint Katalin hercegnő viaszfigurája annak a kék kosztümnek "a pontos másolatában" látható, amelyet az igazi Kate Middleton az eljegyzés másfél évvel ezelőtti bejelentése alkalmából viselt. A ruhát az eredeti modellt tervező londoni Issa divatház bocsátotta a Tussaud-panoptikum rendelkezésére. A múzeum bejelentette azt is, hogy a viaszhercegnő a zafír-gyémánt eljegyzési gyűrű "apró részletekig kidolgozott" mását is viseli.

  Vilmos 2010 novemberében néhai édesanyja, az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő jegygyűrűjével jegyezte el kedvesét. Vilmos herceg édesapja, Károly trónörökös is ugyanezzel az akkor 28 ezer fontba kerülő gyűrűvel jegyezte el 1981-ben a 20 esztendős Dianát. Az apró gyémántokkal kirakott, zafírkővel díszített 18 karátos aranygyűrű mai piaci értéke meghaladja a 200 ezer fontot (70 millió forint), ám eszmei értékét - tekintettel előtörténetére - szakértők legalább 32 millió fontra (több mint 11 milliárd forintra) taksálják.

  Vilmos és Katalin viaszfigurája négyhavi csapatmunka eredménye, és a panoptikum tájékoztatása szerint a két bábu egyenként 150 ezer fontba (53 millió forintba) kerül. A megtérülés azonban bizonyosra vehető, hiszen Madame Tussaud londoni panoptikuma hírhedten drága: az egyetlen látogatásra érvényes családi jegy helyszíni vásárlás esetén 108 fontba (38 ezer forintba) kerül, és még kedvezményes online elővásárlással is 81 fontot (29 ezer forintot) kell fizetni egy családi belépőért. A kiállítás bejáratánál azonban így is rendszeresek a hosszú sorok.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!