Új repülőjáratok Budapestről

Új repülőjáratok Budapestről

Egy héten belül soha ennyi új repülőjárat nem indult még a magyar fővárosból, mint most. Április 2-án egy régi-új célpont köszöntésével kezdődött a hét, az airBaltic tért vissza rigai járatával. Ma pedig két új járatot - egyben egy új légitársaságot köszöntöttek a Liszt Ferenc repülőtéren.

A magyar piacon új szereplőnek számító Transavia.com első Amszterdam és Budapest közlekedő járata délután érkezett a magyar fővárosba. A Transavia.com mától heti négy alkalommal - hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap - közlekedik Budapest és Amszterdam között új típusú Boeing 737-700 típusú repülőgéppel, amin egyszerre akár 189 utas ülhet.

Szintén a mai napon indította el Budapest és Larnaca között üzemelő járatát a Wizz Air. Larnaca korábban a Malévval volt elérhető, így két hónap szünet után ismét van légi összeköttetés Budapest és Ciprus között, heti kétszer. A Wizz Air járatnyitásával megérkezett a társaság hatodik, budapesti bázisán lévő gépe. Ez egy Airbus A320, ilyen a légitársaság 36 tagból álló flottájának többi tagja is. A Wizz Air ezzel a budapesti repülőtéren legnagyobb flottával rendelkező légitársaság lett.

Április 6-án, vagyis pénteken újabb fapados légitársaság érkezik, a prágai székhelyű SmartWings, amely heti 2 Budapest-Párizs járattal indít, nem sokkal ezután pedig Barcelona is a kínálatában lesz. A SmartWings a menetrend szerint üzemelő járatok mellett a nyári időszakban charter járatokat is indít majd kedvelt görög és bolgár üdülővárosokba - olvasható a Budapest Airport sajtóközleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek