Nőtt a Wizz Air utasainak száma

  A Wizz Air több mint 11 millió utast szállított legutóbbi - 2012. március 31-én zárult - pénzügyi évében, a megelőző évben 9,6 millió utasa volt a légitársaságnak, amely az idén induló üzleti évében 12 millió utassal számol.

  A nemrég zárult pénzügyi évben a Wizz Air 1,3 millió utast szállított a budapesti bázison - derül ki a légitársaság szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményéből. Járatainak töltöttsége elérte a 85 százalékot, a megelőző üzleti évben 84 százalék volt ez az adat.

  A diszkont légitársaság konkrét számokat nem közölt pénzügyi teljesítményéről, de a közleményben kiemeli, hogy "a stabil pénzügyi teljesítmény mellett kétszámjegyű növekedésre számít a következő évben is".

  A közlemény szerint bővült a társaság budapesti flottája is: a légitársaság hatodik Airbus A320-as repülőgépe szerdán érkezik a cég budapesti bázisára. A Wizz Air hangsúlyozza: az elmúlt alig három hónapban 3 új repülőt telepítettek Budapestre, így jelenleg nekik van a legnagyobb flottájuk Magyarországon.

  Emlékeztetnek arra, hogy nemrég lépett életbe a nyári menetrend, amely szerint 32 célállomás érhető el Budapestről. Ettől a héttől közvetlen járat indul Szófiába heti háromszor, június 18-án pedig megnyitják a Debrecen-London-Luton útvonalat is.

  A Wizz Air Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, 36 Airbus A320-as repülőgépet üzemeltet 15 bázisán, és 25 ország 70 célállomását köti össze.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!