Pénteken mindenki táncoljon!

  Március 30-án immáron nyolcadik éve járnak örömtáncot a közösségi kreativitás szerelmesei Los Angelestől Kuala Lumpurig szerte a világon. Idén először egy magyar csapat is kapcsolódik a mozgalomhoz, akik péntek este gyűlnek össze az Erzsébet téren.

  2005 tavaszán egy Beth Fein nevű amerikai tánc- és képzőművész gondolt egyet és egy olyan mozgalmat indított el, melynek célja, hogy a világ bármelyik pontján egyszerre, egy időben keljenek táncra a mozgás és a közösségi kreativitás rajongói.

   

  Táncolj Bu-Bu-Budapest!Forrás: Travelo
  Forrás: Travelo

   

   

  Flashmob Sydney-től Budapestig

   

  Magyar idő szerint péntek este 9 órakor San Francicso napos utcáitól kezdve Sydney külvárosáig több tucat ország több ezer lakója veszi a bátorságot, hogy táncra perdüljön akár egyedül, akár barátaival vagy hivatásos társulatával nyilvánosság előtt vagy persze otthonában. A hangsúly nem az előadásmód tökéletességén vagy a koreográfián van; a legfontosabb az élet és a tánc öröme, illetve a tudat, hogy a világon ezt több ezren egyszerre élik át.

  Táncolni bárhol lehet. Kaliforniában például mindig délben indul a megmozdulás, így tehát sokan az ebédszünetükben az utcán vagy egy parkban perdülnek táncra, míg mások inspiráló tereket, például múzeumokat vagy iskolákat választanak alkalmi táncterüknek. A rendezvény honlapján például azt is meg lehet tekinteni, hogy a korábbi és az idei év során milyen csapatok milyen helyszíneken regisztrálták magukat résztvevőként.

  Nemrég egy magyar csapat is felfigyelt a Dance Anywhere kezdeményezésére és spontán, tehát koreográfiát mellőző szabad táncot lejtenek este 9 órakor az Erzsébet téren. A megmozduláshoz persze bárki bárhol csatlakozhat, aki kedvet érez a kollektív önkifejezéshez, s ha videót vagy fényképeket is készítene az akár pár perces táncos mulatságról, azt el is küldheti a szervezőknek, akik ebből egy pár perces kisfilmet hoznak majd össze a mozgalom hivatalos honlapjára. A már alakuló magyar csapat is örömmel várja a csatlakozni vágyókat, őket itt lehet megtalálni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!